Kakaós-kávés zebraszelet

 

Ebben a melegben szó sem lehet bonyolult sütiről, de azért valami desszert kell a vasárnapi asztalra. Némi hezitálás után megtaláltam a megoldást a Street Kitchen magazin tavaszi számában, már régen terveztem ennek a finomságnak az elkészítését, most jött el az ideje. Egyszerű, gyors, mégis különleges és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1,25 dl étolaj
  • 0,8 dl tej
  • 18 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 2 ek instant kávé
  • porcukor a tetejére (elhagyható)

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük az olajat és a tejből 0,6 dl-t. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, és az olajos-tojásos elegyhez keverjük, majd kettéosztjuk, és az egyikbe belekeverjük a kakaóport és az instant kávét a maradék tejjel együtt.

Egy alulról sütőpapírral bélelt tortaformába, evőkanalanként osztjuk el egymáson a kétféle tésztát. Egy kanál fehér tészta kerül a forma közepére, ennek közepére egy kanál kakaós, majd újra fehér, újra kakaós, amíg el nem fogy a tésztánk. A sütit betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Kihűtve szeleteljük, kevés porcukorral megszórhatjuk a tetejét.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zserbós tejbegríz

Spenótos tojás