Nagyon csokis gyümikenyér




Karácsonyra mindig bevásárolok egy csomó aszalt gyümit, ami persze sohasem fogy el. Mivel nagyon foglalták a helyet a spájzban, ezért ideje volt átlényegíteni őket sütivé. Gyümikenyérben gondolkodtam, de valami tortaszerűt szerettem volna. Ismét a téli Szuflé magazinban találtam meg, amit kerestem:




Nagyon csokis gyümölcskenyér


Hozzávalók:

- 40 dkg liszt


- 20 dkg cukor


- 1 csomag sütőpor


- 2 ek őrölt fahéj


- 16 dkg vaj


- 4 tojás


- 10 dkg aszalt szilva, felkockázva


- 10 dkg vörös áfonya


- 5 dkg mazsola (természetesen lehet bele tenni többet is, de én annyira nem szeretem, ezért nem raktam bele sokat)


- 10 dkg darabolt kandírozott narancshéj


- 10 dkg étcsoki


- 10 dkg dióbél


A tetejére:


-  1 nagy tortabevonó (vagy 20 dkg étcsoki)


- 2 ek olaj


Elkészítés


Elkeverjük a lisztet a cukorral, a fahéjjal, a sütőporral, az olvasztott vajjal és a tojásokkal. Belekeverjük az aszalványokat, a narancshéjat, a durvára vágott csokit és diót. Tortaformát kerítünk, kivajazzuk, kilisztezzük, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 45-50 perc alatt (tűpróba!).


A tortabevonót (vagy étcsokit) és az olajat gőz fölött megolvasztjuk és elterítjük a kihűlt tortán.


És ennyi! Egyszerű, gyors, és eszméletlenül finom! 



Jó étvágyat!









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs