Csók a családnak!




Mit tehet az ember lánya, ha szembesül azzal a ténnyel, hogy a mélyhűtőjében kezelhetetlenné vált a tojásfehérje mennyisége (=nem lehet becsukni az ajtót, annyira dugig van a tárolóedény lefagyasztott tojásfehérjével)? Miután túlesett a menetrendszerű kétségbeesésen (atyaég, hogyan sikerült ennyit felhalmozni, miért nem tűnt fel ez eddig, most mit csináljak?), eszébe ötlik, hogy milyen régen evett a kis család habcsókot. Innentől kezdve már csak egy lépés a hirtelen felismerés, hogy  Móni Váncza blogján milyen jó kis receptet látott, amit muszáj kipróbálni. Miután így végigáramoltatta magán a csít, az ember lánya lehiggad, megnyugszik, receptet elővesz, sütit megsüt, eredményt behabzsol. 





Csokoládés csók




Hozzávalók:


- 30 dkg porcukor


- 5 tojás fehérje


- 1 ek reszelt csoki (legközelebb többet használok, mert sem a süti színén nem látszott a csoki, és érzeni sem lehetett nagyon az ízét)


- 1 cs vaníliás cukor


- 1/2 citrom leve


Elkészítés


A hozzávalókat egy keverőtálba tesszük, és kézi mixerrel kemény habot verünk belőle. Előkapunk egy habzsákot, belehalmozzuk a habot, és szép halmocskákat nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsire.


Aki szeretne, tehet a tetejére mogyorót vagy fél mandulát vagy diót, nekem "pőrén" jobban tetszett, úgyhogy úgy maradt.


Mi befejeztük a munkát, a továbbiakban a sütő dolgozik helyettünk: 120 fokos sütőben kb. fél órán keresztül szárítjuk a kis csókokat. Akkor jó, ha a külseje teljesen szilárd, a belseje viszont még egy kicsit lágy (tűpróba!). Nincs más hátra, mint elfalatozni a kis csókokat.




Jó étvágyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs