Csokis mandulatorta
Nem terveztem sütit sütni a hétvégén, hiszen úgy volt, hogy szombaton Pesten leszek fánksütő kurzuson. Nos, az ismert időjárási körülmények ismeretében meghoztam azt a szomorú, ámde logikus döntést, hogy a kurzust kihagyom. Miután a kérdés eldöntetett, a következő lépcsőfok az volt, hogy kitaláljam, mégis milyen süti készüljön imigyen a beígért fánk nélkül maradt szerény személyemnek és kis családomnak. Valami egyszerű, ámde nagyon csokis desszertre vágytam. Az aktuális Nők Lapja Konyhában gyorsan rá is leltem a kívánalmaknak megfelelő receptre:
Csokis mandulatorta
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 20 dkg darált mandula
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- fél tk őrölt fahéj
- csipet só
- kakaópor
Elkészítés
A csokit és a margarint vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a darált mandulát, kissé hagyjuk kihűlni.
4 tojást szétválasztunk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a maradék egy egész tojást, és a cukrot, habosra keverjük. A tojásos keverékhez adjuk a csokis masszát, és a fahéjat is. Végül óvatosan belekeverjük a habot is.
Tortaformát vajazunk, lisztezünk, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!).
Ha kihűlt, a tetejét megszórjuk kakaóporral (ízlés szerint, én jó kakaósan szeretem, úgyhogy nem sajnáltam).
Ennyi, elkészültünk, nincs más hátra, mint vágni egy szeletet a tortából, jól megpakolni tejszínhabbal (ennyit megérdemlünk ennyi hólapátolás után!), és szépen lassan befalatozni.
Jó étvágyat!
Biztos nagyon finom lehetett ez az egyszerű süti!
VálaszTörlésA fánksütést meg majd máskor megtanulod!
Nagyon finom volt! Természetesen már jelentkeztem a következő fánksütő tanfolyamra!
VálaszTörlés