Nigella csokitortája + blogszülinap

Nigella féle csokitorta 025

 

Egy évvel ezelőtt kezdtem írni a blogot. Hihetetlen, hogy repül az idő! 

Nagyon nehezen szántam rá magam, biztos voltam benne, hogy az én műszaki antitalentumommal nem leszek képes kezelni egy blogot, de belevágtam, és a technikai résszel mára már jól elboldogulok. Nagyon sok biztatást, segítséget kaptam a blogger kollégáktól, ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek!

Az egy év során a család szépen hízott, mivel én egyre jobban beleástam magam Kulinária szépségeibe, folyamatosan hajt a kíváncsiság, a kipróbálási szándékkal gyűjtött receptek már gyakorlatilag nem férnek el egy szekrényben (és akkor az receptes újságokról  és a szakácskönyvekről még nem is beszéltem!). 

Mára már életformává vált a blogolás: a család dicséretes önmérsékletet tanúsítva már nem nyúl hozzá semmilyen sütihez úgy, hogy nem kérdezi meg, hogy volt-e már fotó. Én pedig töretlen kedvvel írom a posztokat. Nagyon örülök, hogy már 137 főre emelkedett a facebook oldalt lájkolók száma, soha nem gondoltam volna, hogy ennyien fogják olvasni az én kis szösszeneteimet, köszönöm mindenkinek a bizalmat, a továbbiakban is igyekszem méltó lenni rá.

A legnagyobb problémám a fényképezés: tudom, hogy meg kellene tanulnom rendesen használni a gépet (ami éppen most ment véglegesen tönkre), egyszer remélem odáig is eljutok. Addig is kérném a megértést a nem túl magas színvonalú fotók miatt.

Na de elég a szavakból, szülinaphoz torta is jár, nem igaz? Nigella csokoládétortája, például?

 

Nigella csokoládétortája


 

 

Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 12 dkg vaj
- 6 tojás
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tejszín
 Elkészítés


A csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk. 

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk egy evőkanál porcukorral.  A sárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tejszínből kemény habot verünk.

És már csak az összeöntögetés van hátra: a cukros tojás sárgájába belekeverjük a csokis vajat, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot és a tojásfehérjehabot.

Tortaformát kerítünk, vajazás, lisztezés, majd beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük (tűpróba), akkor jó, ha a közepe még egy kicsit "remegős".

Kedvünk szerint dekorálhatjuk a tortát, én tejszínhabot tettem a tetejére, és megszórtam csokireszelékkel.

Nagyon finom süti, vigyázat, függőséget okoz!


A recept INNEN.

Jó étvágyat!

 

 


 

 

 

 

Megjegyzések

  1. Gratulálok! 1 év nagy idő, csak így tovább jövőre is! :-))

    VálaszTörlés
  2. Gratula! Mar nalunk is hozzaszokott a csalad, hogy nem szabad semmit megenni kerdes nelkul :)

    VálaszTörlés
  3. Várunk az "új" évben is, hasonló finomságokkal, mint ez a csokitorta :)

    VálaszTörlés
  4. Boldog Blognapot! :) Remélem még sokáig olvashatom a finomságos receptjeidet! :)

    VálaszTörlés
  5. Boldog blogszülanapot kívánok:) Jót nevettem, az én gyerekeim is már előre kérdezik, anya, ezt már lefotóztad?:) További örömteli blogolást, ja és a család nálunk is hízik:)

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok az 1. blogszülinaphoz! További jó sütést-főzést kívánok családod számára, és kellemes blogolást! :)

    Ez a kérdés nálunk is gyakran elhangzik: "Ezt már lefotóztad, lehet enni?" :))

    VálaszTörlés
  7. Elhiszem hogy függőséget okoz! :)) Boldog szülinapot!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta