Zserbós tejbegríz
Karácsonykor óriási sikere volt a zserbónak, megtetszett az ízvilág, és mivel most volt időm, eljátszottam vele. Az ötlet nem az enyém, a Street Kitchen magazinban láttam, és azonnal tudtam, hogy ki fogom próbálni. Pár perc alatt elkészül, és igazi ízcsoda, egy valódi ínyenc tejbegríz.
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 20 dkg búzadara
- 20 dkg darált dió
- 12 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 ek baracklekvár
- 2 dkg étcsoki
Elkészítés:
A tejet, a búzadarát, a diót és a kétféle cukrot egy lábosba tesszük. Habverővel alaposan elkeverjük és szinte folyamatosan kevergetve, forrástól számítva fél percig főzzük, közepes lángon.
Tálakba szedjük a kész tejbegrízt, a tetejére kanalazzuk a lekvárt, és ráreszeljük a csokoládét.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése