Zserbós tejbegríz

 


Karácsonykor óriási sikere volt a zserbónak, megtetszett az ízvilág, és mivel most volt időm, eljátszottam vele. Az ötlet nem az enyém, a Street Kitchen magazinban láttam, és azonnal tudtam, hogy ki fogom próbálni. Pár perc alatt elkészül, és igazi ízcsoda, egy valódi ínyenc tejbegríz.

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 20 dkg búzadara
  • 20 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Tálaláshoz:
  • 4 ek baracklekvár
  • 2 dkg étcsoki

Elkészítés:

A tejet, a búzadarát, a diót és a kétféle cukrot egy lábosba tesszük. Habverővel alaposan elkeverjük és szinte folyamatosan kevergetve, forrástól számítva fél percig főzzük, közepes lángon.

Tálakba szedjük a kész tejbegrízt, a tetejére kanalazzuk a lekvárt, és ráreszeljük a csokoládét.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Perzsa szerelemtorta

Krumplis tészta sütőben sütve