Ribizlis kocka







Igazából nem akartam sütni hétvégén abban a melegben, ámde pénteken vesztemre elmentem a zöldségeshez, ahonnan egy hirtelen felindulásból megvett fél kiló ribizlivel távoztam. Amikor hazaértem, azonnal nekiálltam olyan ribizlis receptet keresni, ami gyorsan megvan, és még hűsít is. Meglepően gyorsan ráakadtam a megfelelő receptre a Vidék íze c. újságban. Pillanatok alatt készen volt, behűtve nagyon jól esett a forróságban, és egyáltalán nem mellesleg isteni finom is volt. 


Ribizlis kocka






Hozzávalók
- 20 dkg puha vaj
- 45 dkg kristálycukor (hát, nem mondtam, hogy fogyókúrás receptet kerestem...)
- 4 tojás
- 4 tojásfehérje
- 30 dkg liszt
- 2 dl tej
- fél tk szódabikarbóna
- 50 dkg ribizli
Elkészítés

A vajat a tojások sárgájával és 20 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a tejet és a lisztet. A masszát vajazott, lisztezett nagyobb tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.


A tojások fehérjét kemény habbá verjük 25 dkg cukorral, és beleforgatjuk a ribizliszemeket. 


Az elősütött tésztára halmozzuk a ribizlis habot, visszatoljuk a sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. 


Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap pedig felfrissítjük magunkat a fincsi sütivel.




Jó étvágyat!



Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta