Zöldborsós penne
Tegnap gyönyörű napsütés melengette kicsit zilált lelkemet, ezért egy igazi harsogóan friss ízeket tartalmazó könnyű ebédre vágytam. Ismét Mautner Zsófihoz fordultam ötletért, ismét gyorsan találtam nála egy gyorsan elkészíthető, finom, mégis különleges tésztaételt.
Penne zöldborsó pesztóval és pirított sonkával
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldborsó (részemről mirelit)
- diónyi vaj
- 5 dkg vágott mandula
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagy csokor petrezselyem
- fél csokor bazsalikom (friss hiányában 1 ek szárított)
- 5 dkg sajt reszelve
- 1 dl olívaolaj
- só, bors
- 30 dkg penne
- 10 dkg sonka
Elkészítés
A tésztát sós vízben kifőzzük (nem kell hozzáadni olajat!).
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ezen megdinszteljük a borsót, közben sózzuk, borsozzuk.
A borsó egyharmadát félretesszük, a többit beletesszük egy lábosba. Hozzáadjuk a mandulát, a felaprított fokhagymát, a sajtot, az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Felaprítjuk a zöldfűszereket, ezeket is beleszórjuk a lábosba. Botmixert ragadunk, és krémesre pürésítjük az elegyet.
A sonkát apróra vágjuk, szárazon, olaj nélkül kisütjük egy serpenyőben.
És már csak tálalni kell: a tésztára szórunk egy kevés borsót, jól megpakoljuk a pesztóval, és a tetejét megszórjuk sonkadarabokkal. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Jó étvágyat!
Remek és egyszerű ebéd!
VálaszTörlésKöszönöm, örülök, hogy tetszik az ötlet!
VálaszTörlés