M&M szelet




Vesztemre körülnéztem a csokis polcon a Sparban. És szemembe ötlött egy szép M&M cukros zacskó. Gondolkodás nélkül leemeltem a polcról (ami kell, az kell!), és csak hazaérve gondolkodtam el azon, hogy milyen formában kellene magamhoz vennem a nagyon is földi mannát. Az egyszerűség kedvéért elindítottam a netes keresőt, és elég gyorsan ráleltem erre a receptre. Nix hezitálás, sütőkapcsolás, sütiösszedobás. Morzsa sem maradt belőle, mert nagyon finomra sikeredett.





M&M szelet




Hozzávalók:


- 25 dkg vaj


- 25 dkg cukor


- 2 tojás


- 3 cs vaníliás cukor


- 2 dl tej


- 40 dkg liszt


- 1 cs sütőpor


- 1 csipet só


- 1 cs M&M cukorka 


A mázhoz:


- 10 dkg puha vaj


- 10 dkg porcukor


- 3 ek kakaópor


- 3 ek víz 


Elkészítés:


A cukrot habosra keverjük a 2 egész tojással. Hozzáadjuk a vaníliás cukrokat, az olvasztott vajat, és a csipet sót.


Egy másik tálban a liszttel elkeverjük a sütőport, hozzáadjuk a tojásos keverékhez, majd lassan hozzáadagoljuk a tejet is. Legvégül a cukorkákat is belekeverjük a tésztába.


Kivajazunk, lisztezünk egy tepsit, beleöntjük a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!). Hagyjuk kihűlni.


A krémhez a hozzávalókat kis lábosba tesszük, lassú tűzön összemelegítjük, majd a süti tetejére öntjük.


Nem kevés önfegyelemről tanúságot téve egy éjszakára hűtőbe tesszük a finomságot, másnap szeleteljük, és behabzsoljuk.




Jó étvágyat!


Megjegyzések

  1. Tetszik, én elsőként az M&M-eket mazsoláznám ki belőle, aztán pedig jöhetne a süti is lefojtásnak :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta