Krumplis bere




Múlt hétről maradt még két kiló krumpli a spájzban. Sült krumplihoz nem volt kedvem, főételhez sem, valami nasit szerettem volna, de mivel szombaton kulturális örökségi sétára siettem, ezért csak olyan jöhetett szóba, ami nagyon gyorsan készen van. Ismét a Vidék íze c. újsághoz fordultam, és ismét nem csalódtam, gyorsan megtaláltam, amit kerestem: egy igazi nagymamás receptet (imádom az ilyet, egyszerű, de nagyszerű finomságok ezek, amelyekben ott van az otthon melege), amit azonnal ki is próbáltam. Nos, tapasztalatlanságom miatt sajnos a krumpli nem főtt meg egészen, de ez nem akadályozott meg abban, hogy rájárjak. Érdemes kipróbálni!





Krumplis bere




Hozzávalók:


- 2 kg krumpli


- 60 dkg liszt


- 1 l tej


- 10 tojás


- 1 dl olaj


- só


Elkészítés:


Egy nagy tepsit kiolajozunk. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk és a tepsibe tesszük őket, egymás mellé. Megszórjuk sóval.


A lisztet, a tejet, a tojásokat összekeverjük egy nagy tálban (palacsintatésztánál sűrűbb masszát kapunk), hozzáadjuk az olajat, sózzuk. A keveréket a tepsiben sorakozó burgonyákra öntjük, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. fél óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a tészta elválik a tepsi oldalától. 


Szeleteket vágunk belőle és tejföllel tálaljuk.










Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs