Nutellás brownie
Brownie-ból soha nem elég! Nagy rajongója vagyok a finomságnak, rengeteg változatát kipróbáltam már. Azonban van az úgy, hogy az ember lánya nem vágyik semmi extrára, egyszerűen csak megnézi, hogy mi van a spájzban, gyorsan keres egy jó receptet (ezt most éppen a Stahl-magazinban találtam), és már izzíthatja is a sütőt. Néhány perc alatt elkészül a tészta nincs sok gond vele, viszont gyorsan elfogy. Érdemes kipróbálni!
Nutellás brownie
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 20 dkg Nutella
- 40 dkg cukor
- 6 tojás
- 10 dkg liszt
Elkészítés
Az étcsokit, a vajat és a Nutellát egy tálba tesszük, majd gőz fölött megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot (és nem, nem gondolunk rá, hogy ezzel lőttek a fogyókúrának), majd félretesszük és langyosra hűtjük.
A csokis keverékbe egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztet is.
És gyakorlatilag készen vagyunk, a többit elvégzi helyettünk a 180 fokra előmelegített sütő: vajazott, lisztezett formába öntjük a tésztát, és kb. fél óra alatt készre sütjük.
Mivel már úgyis mindegy, jól megpúpozzuk tejszínhabbal a kihűtött (=totál meleg, sütőből éppen kivett) sütiből vágott szeletet, és már habzsolhatjuk is a finomságot.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése