Rakott mákos tészta




Mákos tésztát akarok! Most! De mivel rólam van szó, az nem elég, hogy csak simán ráöntöm a mákot a tésztára és ennyi, egy kicsit azért fel kellene turbózni. Nosza, irány a net, valami gyors, de mégis extra mákos tészta recept ügyében. gyorsan rá is leltem a hangulatomnak megfelelőre a nosaltyn. Semmi különleges hozzávaló nincs benne, mégis sokkal gazdagabb az ízvilága, mint a sima mákos tésztának. Finom ebéd lett belőle, érdemes kipróbálni.


Rakott mákos tészta


Hozzávalók:
- 50 dkg szélesmetélt (nekem csak rövidmetélt volt otthon, az is tökéletesen betöltötte a funkciót)
- 1 ek olaj
- 20 dkg darált mák
- 12 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 dl tejföl
- 1 db tojás
- 20 dkg sárgabarack lekvár
- zsemlemorzsa, vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:

A mákot és a porcukrot összekeverjük egy tálban.


A tésztát enyhén sós, lobogó vízben - amelybe egy ek olajat is teszünk - kifőzzük, majd leszűrjük.


Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát a mákkal.


Egy magasabb falú tepsit (22x38 cm) kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.


A tepsibe beletesszük a mákos tészta felét, egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd ráhalmozzuk a maradék tésztát,


Egy tálban (imádni fogjuk a mosogatást..) elkeverjük a tejfölt 1 ek porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, egyenletesen elkenjük rajta.


A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. fél óra alatt készre sütjük.


Ha langyosra hűlt, szeleteljük, és behabzsoljuk. Mákos tészta de luxe!




 Jó étvágyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs