Bounty kocka




Az egész úgy kezdődött, hogy atyám megosztott egy Bounty csoki receptet a facebook oldalamon (ez családi olvasatban azt jelenti, hogy minél előbb el kell készíteni a nasit, különben hiszti van), amit kötelességtudóan össze is dobtam, majd ugyanazzal a mozdulattal a szemétbe is hajítottam, ugyanis valamiért nem állt össze a süti. Nem kicsit voltam bosszús, ezért nem próbálkoztam újra, szégyenszemre boltban vettem Bounty csokit, ugyanis a Stahl magazin ezerszer elátkozott (=áldott) csokis különszámában megláttam a Bounty kocka receptjét, és tudtam, hogy itt bizony sütés lesz, akármilyen áron! El is készült a süti, finom is lett, el is fogyott gyorsan, felvettük a családi receptúrába!





 Bounty kocka



Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg vaj
- 4 dl kókusztej
- 20 dkg étcsoki
- 4 ek kakaó
- 40 dkg cukor (most mit mondjak, ez van, úgyis letornázzuk egyszer)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 22 dkg rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- 1/2 tk szódabikarbónaű
- 2 ek kókuszlikőr
- 2 tojás
- 4 db 57 g-os Bounty csokoládé, vékony szeletekre vágva
Krémhez:
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg étcsoki
- 10 dkg puha vaj
- 0,5 dl kókuszlikőr
Tetejére:
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:

Nem kell megrémülni a hozzávalóktól, csak soknak néz ki, valójában nagyon gyorsan összedobható a süti.


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral.


A vajat, a kókusztejet, az étcsokit, a kakaót, a cukrot és a kókuszreszeléket mérsékelt tűzön kevergetve összemelegítünk egy nagyobb lábosban, hogy a csoki és a cukor elolvadjon. Langyosra hűtjük.


A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük, és magunk mellé készítjük.


A langyosra hűlt vajas, csokis keverékhez lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel hozzáadjuk a likőrt, aztán egyenként a tojásokat, és simára keverjük. Fakanálra váltunk, beleforgatjuk a lisztes keveréket, végül a felszeletelt Bounty csokik 2/3-át. 


A tésztát belesimítjuk a tepsibe, a tetején elosztjuk a maradék csokiszeleteket. Kb. 50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!), majd kihűtjük.


Közben a krémhez a kétféle csokit gőz felett összeolvasztjuk, majd kézi habverővel hozzákeverjük a vajat és a likőrt, és lefedve a hűtőbe tesszük, hogy kenhető állagúra dermedjen.


A kihűlt tésztát a sütőpapír segítségével átemeljük egy tálcára. Elsimítjuk rajta a csokikrémet, meghintjük a kókuszreszelékkel. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, aztán kockákra vágjuk és behabzsoljuk.



Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta