Krémes




Imádom a krémest, de valamiért biztos voltam benne, hogy rettenetesen bonyolult elkészíteni, ezért eddig még nem kísérleteztem az elkészítésével. A gyökeres fordulatot ebben a témában az aktuális Blogkóstoló hozta, ahol Lezsik blogját sorsolták nekem. Miután szétnéztem nála, azonnal beleszerettem a krémes receptbe, és meglepődve láttam, hogy egészen könnyű elkészíteni az eddig mumusként kezelt édességet. Nem hezitáltam sokat, gyorsan beszereztem a hozzávalókat, és nekiálltam. Hamar megvan, és nagyon finom!  Megtetszett a műfaj, szerintem csak idő kérdése, mikor jutok el a francia krémesig...





Krémes




Hozzávalók:


50 dkg leveles tészta


- 9 dl víz


- 4 cs vaníliás pudingpor (az eredetiben 3 van, de én a néhány közgazdász diploma ellenére simán elszámoltam, de attól még finom lett!)


- 7 tojás fehérje 


- 8+12 dkg cukor


Elkészítés:


A leveles tészta egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb 15 perc alatt készre sütjük, közben egyszer-kétszer lesimítjuk a tetejét, hogy ne púposodjon fel. Ha készen van, akkor a tészta másik felével is ugyanígy járunk el, miközben az elsőként megsütött tésztát négyzetekre vágjuk (ez lesz majd a süti teteje).


A fehérjékből 8 dkg cukorral kemény habot verünk. A krémhez egy nagy lábosban csomómentesre keverjük a pudingporokat, a 12 dkg cukrot és a vizet. Feltesszük a tűzre, és sűrűre főzzük. Óvatosan hozzákeverjük a habot, és 2-3 percig kevergetve tovább főzzük. 


És már csak az összeállítás van hátra: a tepsi aljára tesszük az egyben hagyott tésztalapot, erre halmozzuk a szép adag krémet, majd elhelyezzük a tetején a másik lapból vágott négyzeteket. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük, és habzsoljuk.




Jó étvágyat!

Megjegyzések

  1. Nagyon ínycsiklandó lett és tényleg könnyűnk tűnik.

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy elkészítetted! És tényleg nem nehéz a francia krémes verzió sem, próbáld meg azt is nyugodtan. :)

    VálaszTörlés
  3. Bizony, nagyon egyszerű elkészíteni és isteni finom!:-)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a receptet! Csak idő kérdése, és el fog készülni a francia krémes is:-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs