Csokoládés kávé

 

 


DSC_2139[1]

 

Mit tesz az ember lánya péntek délután, egy hosszú hét és egy még hosszabb konferencia után? Csokoládé és kávé után kiált. De miért vegye magához külön a két isteni nedűt, amikor nemrégen látott egy kiváló receptet a Kifőztük oldalán, amelyben mindkettő megtalálható? Nem gondolkodik sokat, gyorsan lefőzi a kávét, előkapja az egyéb hozzávalókat, és már áll is neki is finomságnak. Percek alatt megvan, istenien üdítő, végre hétvége, jöhet a pihenés!

 

Csokoládés kávé


 

Hozzávalók 2 személyre:

- 6 dkg étcsoki

- 2,5 dl forró kávé

- 2 dl forró tej

- 1 ek mandulalikőr (ennek hiányában mandulakivonat)

- 4 ek cukor

A tetejére:

- tejszínhab

- csokoládéreszelék

Elkészítés:

A kávét lefőzzük, egy kisebb lábosba öntjük. beletördeljük a csokoládét, és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad. Hozzáadjuk a cukrot, a mandulalikőrt (mandulakivonatot), majd a forró tejet.

Pohárba öntjük, jól megpúpozzuk tejszínhabbal és megszórjuk csokireszelékkel. Hörpint és elfelejt gondot, bajt!


Jó étvágyat!

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs