Kelkáposztás carbonara










Mindig így járok. Gondosan kitalálom, hogy mi lesz az ebéd hétvégén (csak vasárnap főzök, hétköznap hozatom az ebédet), már fel is írom a bevásárlócetlire, hogy mit kell hozzá venni, aztán az utolsó pillanatban belelapozok egy újságba, belezúgok egy receptbe, és máris kezdődhet az újratervezés. Most sem történt másképpen. Indultam volna elintézni a hétvégi bevásárlást, cetli zsebben, amikor vesztemre ebéd közben belelapoztam a Nők Lapjába. És már írhattam is át a cetlit, mehettem a zöldségeshez, hát igen, ez vagyok én. Nos, tehát a hozzávalók beszerzésre kerültek, az ebéd meglepő gyorsasággal elkészült, és mivel nagyon finom volt, még meglepőbb gyorsasággal el is fogyott. 





Kelkáposztás carbonara







Hozzávalók:


- 50 dkg orsótészta


- egy fél fej kelkáposzta


- 20 dkg húsos szalonna


- 2 gerezd fokhagyma


- olívaolaj


- 4 tojás


- só, bors


Elkészítés:


A tésztát lobogó, enyhén sós vízben, kevés olívaolajjal kifőzzük.


A szalonnát és a kelkáposztát felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk.


Egy nagy serpenyőben a szalonnát zsírjára sütjük a fokhagymával, majd hozzáadjuk a kelkáposztát, és puhára pároljuk. 


A megfőtt tésztát hozzákeverjük a kelkáposztás szalonnához, néhány percig együtt melegítjük, majd elzárjuk a gázt.


Egy kis lábosban felverjük a tojásokat, jól megborsozzuk, enyhén sózzuk, majd ráöntjük a kelkáposztás tésztára, elkeverjük benne.


És készen vagyunk, lehet tálalni, és csodálkozni, hogy milyen gyorsan párolog a finom ebéd.







Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs