Banánkenyér

 

 



Miért kellett belelapoznom az asztalon heverő Nők Lapja Konyha Desszert különszámába, miért? Hát tudok és akarok én ellenállni egy jó receptnek? Dehogyis! Szerelem volt első látásra a banánkenyér, sprinteltem a zöldségeshez beszerezni az alapanyagokat, és már állhattam is neki a nagyon egyszerűen elkészíthető finomságnak. Egy baj van vele: nagyon gyorsan fogy...

Banánkenyér



Hozzávalók:
- 4 banán
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 2 ek kakaópor
Elkészítés:


A banánokat meghámozzuk. Két banánt botmixerrel leturmixolunk, hozzákeverjük a tojásokat, a cukrot és az olajat. Egy külön tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaóport, és hozzáadjuk a banános elegyhez. 

Egy őzgerincformát kivajazunk, lisztezünk, majd beletöltjük a masszát. A maradék két banánt felkarikázzuk, a masszába nyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. fél óra  alatt készre sütjük (tűpróba!). Megvárjuk, míg kihűl, szeleteljük, hamizzuk.

DSC_2636[1]

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta