Limoncellohab




Hűtőtakarítás közben rábukkantam néminemű limoncellóra. Már nem is emlékeztem rá, hogy van még belőle, de ha már így alakult, ideje volt múlt idővé tenni szegényt. Némi töprengés után eszembe ötlött, hogy a Stahl magazin tavaszi számában láttam egy limoncellohab receptet, és mivel amúgy éppen tömény sütit készültem sütni, jól jött volna egy kis habos csoda. Másodpercek alatt elkészült, rekord gyorsan elfogyott.





Limoncellohab



Hozzávalók:
- 1 citrom
- 1,75 dl limoncello
- 10 dkg porcukor
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg aprított kandírozott citromhéj
Elkészítés:

Egy nagyobb tálba belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a levét. Hozzáadjuk a limoncellót és a porcukrot, aztán kézi habverővel addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, és robotgéppel lágy habot verünk belőle.


A habot tálakba/poharakba osztjuk, a tetejét megszórjuk a kandírozott citromhéjjal. Néhány órára hűtőbe tesszük, aztán kanalazhatjuk is ezt azt egyszerű, mégis különleges finomságot.



Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta