Albán krémes




Igazából teljesen mást akartam sütni, de atyám elküdlte nekem az albán krémes receptjét a facebookon, amibe azonnal beleszerettem, ezzel a hétvégi nasi kérdése eldőlt. Nemrégiben készítettem el az első krémesemet, megtetszett a műfaj, szívesen kísérletezgetek, ezért biztosan nem ez volt az utolsó recept ezzel kapcsolatban. Nagyon gyorsan elkészülő, mégis különleges finomság, érdemes kipróbálni!





Albán krémes




Hozzávalók:


Tésztához:


- 7 tojás sárgája


- 20 dkg cuko


- 12 kanál víz


- 20 dkg liszt


- 1 cs sütőpor


- 2 ek kakaópor


- 1 tk szódabikarbóna


Krémhez:


- 4 ek cukor


- 2 cs vaníliás puding


- 5 dl víz


- 7 tojásfehérje


Habhoz:


- 5 dl habtejszín


- 1 cs vaníliás cukor


Tetejére:


- kakaópor


Elkészítés:


A tésztához a tojássárgáját, a cukrot a vízzel elkeverjük. Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk,. beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!)


Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. Nem túl bonyolult a történet, egy kisebb lábosban elkeverjük a vizet, a pudingport és a cukrot, lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és még melegen beleforgatjuk a krémet.


Ha elkészült a tészta, rákenjük a krémet, majd még 5 percre visszatesszük a már lezárt sütőbe. 


A tejszínből kemény habot verünk a vaníliás cukorral, rásimítjuk a kihűlt sütire, megszórjuk kakaóporral. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és az utolsó morzsáig elpusztítjuk. Isteni finom desszert!




Jó étvágyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta