Orosz krémhab





Amikor megérkezett a postaládámba a Stahl magazin tavaszi száma, naná, hogy azonnal végiglapoztam, és naná, hogy azonnal erőt vett rajtam a desszertkészítési láz. Mivel már késő este jutottam ebbe az állapotba, ezért csakis valami nagyon gyorsan elkészíthető finomság jöhetett szóba. Szerencsére több oldalon keresztül sorjáztak az újságban az édes habos receptek, gyorsan megakadt a szemem az orosz krémhabon, már csak azért is, mert ilyen még nem volt. Nem haboztam túl sokáig, azonnal nekiálltam elkészíteni a finomságot. Gyorsan megvan és isteni finom, érdemes kipróbálni!





Orosz krémhab




Hozzávalók:


Krémhez:


- 4 dkg étkezési keményítő


- 5,5 dl tej


- 1 tk vaníliakivonat


- 20 dkg cukor


- 10 dkg kandírozott gyümölcs


- 0,5 dl rum


- 0,5 dl víz


- 1 dkg zselatinfix


- 2 dl habtejszín


Díszítéshez:


- habtejszín


- kandírozott gyümölcs


Elkészítés:


Egy lábosban kézi habverővel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt és a tejet, hozzáadjuk a vaníliakivonatot. Mérsékelt tűzön kevergetve néhány perc alatt pudingszerűen sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről,  hozzáadjuk a cukrot, a kandírozott gyümölcsöket, és a rumot, addig keverjük a kézi habverővel, amíg a cukor teljesen el nem olvad.


A zselatinport elkeverjük a meleg (de nem forró) vízzel, amíg feloldódik a zselatin. Ezután hozzáadjuk a krémhez, majd kihűtjük.


A tejszínből kemény habot verünk, és belekeverjük a krémbe.


A finomságot tálkákba vagy poharakba osztjuk, egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Másnap reggel jól megpúpozzuk habtejszínnel, megszórjuk kandírozott gyümölccsel, majd üdvözült mosollyal arcunkon bekanalazzuk.




Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta