Tojásos Spátzle sült hagymával




Ahhoz képest, hogy halálosan gyűlölök nokedlit szaggatni, mostanában nagyon rákattantam a műfajra. Ráadásul a rengeteg agyammal 500 fokban szenvedtem a konyhában ezzel a rémes tevékenységgel (a kutyus aktívan segített - nyafogni), de annyira belezúgtam az osztrák Kásespátzle fotójába, hogy minden hátráltató tényezőt figyelmen kívül hagyva azonnal el kellett készítenem a Nők Lapja Konyhában megjelent receptet. Egyáltalán nem bonyolult összedobni, tényleg csak a nokedliszaggatást kell túlélni valahogy, onnantól kezdve fáklyásmenet az étel elkészítése.





Tojásos Spátzle sült hagymával




Hozzávalók:


Tésztához:


- 50 dkg liszt


- 3 tojás


- só


- 2 ek vaj


- 15 dkg reszelt sajt


- 3 dl főzőtejszín


Sült hagymához:


- 2 fej vöröshagyma


- 1 ek liszt


- 7 dkg vaj


Elkészítés:


Egy nagy tálban a lisztet elkeverjük a tojással és a sóval. Hozzáadunk annyi vizet, hogy közepes sűrűségű galuskatésztát kapjunk. Tegyük félre 20 percre.


Hogy addig se unatkozzunk, elkészítjük a sült hagymát. A vöröshagymát vékony szeletekre szeljük, beleforgatjuk a lisztbe, majd egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és barnára sütjük rajta a hagymát.


Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk, ha már lobog, akkor nagy szentségelések közepette beleszaggatjuk a tésztát, kifőzzük, majd leszűrjük.


Egy nagyobb serpenyőben kevés vajat olvasztunk, átforgatjuk  benne a galuskát, majd rászórjuk a reszelt sajtot, felöntjük a tejszínnel. Addig melegítjük, míg a sajt megolvad a galuskán.


Tálaláskor a galuska tetejére sült hagymát halmozunk, és élvezzük az ízeket, amíg lehet. Gyorsan fogy, sajnos...




Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta