Citromos-mazsolás kuglóf




Őrült nagy Kifőztük-fan vagyok! Imádom ezt az online újságot, amint megjelenik a friss szám, azonnal sprintelek az oldalra, és kíváncsian nézem végig a finomabbnál finomabb recepteket. Olyan még nem fordult elő, hogy ne szeressek bele azonnal valamelyikbe, nyomtat, és az első adandó alkalommal megsüti. Ezt a szépséget hamar lestoppoltam magamnak, és amikor megláttam, hogy néhány citrom árválkodik a hűtőben, úgy döntöttem, ütött a kipróbálás órája. Nagyon gyorsan készen van, nincs benne semmi különleges összetevő, mégis isteni finom! 


Citromos-mazsolás kuglóf


Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
- egy csipet só
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg mazsola
- 3 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:

A mazsolát 15 percre forró vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. 


A tejet mikróban meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.


Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót, a cukrot, a citromhéjat, az olajat, a mazsolát és az élesztős tejet. Begyúrjuk a tésztát, majd kétfelé vesszük, az egyikbe belegyúrjuk a kakaóport. Tiszta konyharuha, meleg hely, duplára kelesztés. 


Egy kuglófformát kiolajozunk, és egymás mellé helyezve beletesszük a kétféle tésztát. Ismét konyharuha, ismét kelesztés, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük a kuglófot (tűpróba!).


Egyszerűen nagyszerű finomság, szeleteljük, egy pohár tejjel /kakaóval tökéletes reggeli/vacsora.




Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta