Jegeskávé


Ilyen melegben még az éltető kávé sem esik jól. Szerencsére itt van nekünk a jeges változt, ami nagy kedvencem, de még nem próbálkoztam az elkészítésével, gondolván, hogy túl bonyolult lenne a kivitelezés. Aztán a napokban láttam egy zseniális receptet A két cica konyhájában, amit azonnali hatállyal ki kellett próbálnom. Igazából a kávés jégkocka ragadta meg először a fantáziámat, és nem csalódtam, isteni finomság lett a végeredmény, percek alatt elkészíthető, tökéletes frissítő a forróságban!

 

20140726_1812351

Hozzávalók:
Kávés jégkockához:
- 1,5 dl kávé
- 1,5 dl víz
Jegeskávéhoz:
- 2 banán
- 2 dl kávé
- 10 db kávé jégkocka
- 6 dl tej
- 2 tk mogyoróvaj
- 2 tk méz
Elkészítés:


Este elkészítjük a kávés jégkockát. A kávét és a vizet összekeverjük, jégkocka tartó zacskóba vagy dobozba tesszük, egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.

Másnap reggel magunkhoz veszünk egy turmixgépet, a jegeskávé minden hozzávalóját beletesszük, nemes egyszerűséggel megnyomjuk a gombot, megvárjuk, míg összekeverednek az alkotóelemek, pohárba öntjük, beleteszünk néhány kávés jégkockát, és jóízűen elfogyasztjuk a frissítő italt.

20140726_1812351

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta