Tiramisufagylalt


 


Itt a meleg, eljött a fagyikészítés ideje. Továbbra sincs fagyigépem, nem is tervezem a beszerzését, túl macerás a használata, marad a dobozolás és a habverővel történő átkeverés. Az idei első próbálkozás alanyát gyorsan megtaláltam a Nők Lapja Konyhában, amikor megláttam a család abszolút kedvencét, a tiramisut fagyialakban, nem volt kérdés, hogy ezt ki kell próbálni! Helyből dupla adaggal indítottam, és az is gyorsan elfogyott...

 

Tiramisufagylalt

 

20140727_105640[1]

Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 3 dl tej
- 15 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg csokis keksz
- 2 dl presszókávé
Elkészítés:


Egy lábosban habosra keverjük a cukrot a tojássárgájával, hozzáadjuk a tejet, majd lassan, a forráspontot nem elérve, folyamatosan kevergetve felmelegítjük, amíg enyhén besűrűsödik. Hozzákeverjük a mascarponét, kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan hozzáforgatjuk a krémhez.

Akinek van fagyigépe, az most vesse be, akinek hozzám hasonlóan nincs, az tegye mélyhűtőbe dobozva zárva a fagyikezdeményt, és félóránként keverje át kézi habverővel, 4-5 alkalommal ismételje meg a műveletet.

Az egész kekszeket mártogassuk meg a kávéban. A fagyiba keverjük bele a mártott kekszeket. Irány a mélyhűtő egy éjszakára, másnap reggel fogyasztható az isteni finom desszert!

 

20140727_1056031

Jó étvágyat!


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta