Zöldborsós csirke krémsajtos-kapros krumplipürével


Aki nálam nagyon burgonyapüré-fan, az hazudik, viszont egy idő után unalmas mindig ugyanaz az íz, ezért azonnal felkaptam a fejem, amikor megláttam a Nők Lapjában egy receptet, amelynek a körete nagy kedvencemnek  krémsajtos-kapros változata volt. Nem is hallottam még ilyen ízesítésről, ezért elhatároztam, hogy ezt én bizony ki fogom próbálni. Ámde közbejött a házfestés, a recept a szekrénybe került a többi papír közé, és elfelejtődött. Azonban a héten egyik nap egy sütileírást kerestem, és újra a kezembe került ez az érdekes recept, ezzel a vasárnapi ebéd kérdése el is dőlt. Gyorsan megvan, egyszerű, mégis különleges, és isteni finom!

 

Zöldborsós csirke krémsajtos-kapros krumplipürével

20140720_1744371

Hozzávalók:

- 50 dkg zöldborsó (részemről mirelit)

- 4 csirkemellfilé

- 20 dkg bacon

- 2 dl főzőtejszín

- 2 gerezd fokhagyma

- só, bors

- olívaolaj

- 80 dkg burgonya

- 20 dkg natúr krémsajt

- 1,5 dl tej

- 1 csokor kapor

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a krémsajtot és a tejet, és összetörjük. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az apróra vágott kaprot.

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon oldalanként kb. 5-6 perc alatt készre sütjük. Tálra szedjük, félretesszük. 

A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott bacont megpirítjuk, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, a borsót, egy kevés vizet, és puhára pároljuk a borsót (kb. 15 perc).

Amikor a borsó megpuhult, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a hússzeleteket, összeforraljuk. Már csak tálalni kell: egy adag krumplipüréhez egy szelet húst és bőséges ragut teszünk a tányérra, és jóízűen elfalatozzuk.

20140720_1744371

 

Jó étvágyat!

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs