Csoki és tiramisu krémes torta





Sajnos egyre kevesebb időm van a gasztroblogra (mivel gyakorlatilag minden szabadidőmet a filmblogra áldozom), ezért már jó ideje lemaradtam kedvenc játékomról, a Blogkóstolóról. Ezúttal azonban elhatároztam, hogy ha törik, ha szakad, ebből a körből nem fogok kimaradni! Nem felejtettem el jelentkezni, így kíváncsian vártam a sorsolást, és nagyon örültem, amikor láttam, hogy egy olyan blogot kaptam, amelyet eddig nem ismertem. Kíváncsian néztem körül Mohamama konyhájában, nagyon sok finomságot találtam, de rám teljesen jellemző módon a  tiramisu - krémes piskótába szerettem bele. Nem halogattam sokáig a sütést, hamar elkészült a torta, alig győztem kivárni, hogy megkóstoljam végre. Mit mondhatnék, isteni finom lett, bekerült a családi repertoárba!










Hozzávalók:


Piskótához:


- 6 tojás


- 20 dkg liszt


- 20 dkg cukor


- csipet só


Csokikrémhez:


- 10 dkg étcsoki


- 3 dl tejszn


- 3 db zselatinlap (ez elég mindkét krémhez)


- 1 ek cukor


Tiramisukrém:


- 3 db tojás


- 25 dkg mascarpone


- 5 ek cukor


- fahéj


A torta tetejére:


- kakaópor


Elkészítés:


A piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet. Kivajazunk és lisztezünk egy 26 cm-es tortaformát, beleöntjük a tésztát, betoljuk a 180  fokra előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütjük.


Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémeket.


A csokikrémhez gőz fölött megolvasztjuk a csokit, kicsit hagyjuk hűlni. A tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd felmelegítjük. Az olvasztott csokiba keverjük óvatosan a habot, majd a zselatin felét is beledolgozzuk a krémbe (a másik felét a tiramisu krémhez fogjuk felhasználni).


A tiramisu krémhez kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét és csipetnyi fahéjat, óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot, végül beledolgozzuk a zselatin másik felét.


És az érdemi munkával készen is vagyunk, már csak az összeállítás van hátra.


Három részre vágjuk a piskótát (maradjunk annyiban, hogy ezt a műveletet még gyakorolnom kell). A tortaforma aljába tesszük az első lapot, mehet rá a tiramisukrém fele, újabb piskóta, a csokikrém, az utolsó piskótalap, és a tiramisu krém másik fele következik. A tetejét megszórjuk kakaóporral, egy éjszakára mehet a sütőbe, másnap szeleteljük, és boldogan habzsoljuk a finomságot.










Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs