Kávés, kókuszos nápolyi





Imádom a nápolyit, régebben nem kevés összeget költöttem a boltban kapható zacskós finomságra de amióta egyszer elkészítettem a házi változatot, már nem vagyok hajlandó megvenni a tucatárut, inkább elkészítem a sokkal ízletesebben itthon. Azért is szeretem a műfajt, mert nagyon könnyen elkészíthető (hiszen "csak" a töltelékkel kell időt tölteni, az ostyalapokat készen veszem a boltban), és végtelen variációja van. Amikor Hadarik Rita szakácskönyvét átlapoztam, azonnal tudtam, hogy ezt a változatot nekem most és azonnal ki kell próbálnom! Így is történt, néhány perces munkával isteni finomság készült!





Kávés, kókuszos nápolyi







Hozzávalók:


- 2 dl tej


- 25 dkg vaj


- 15 dkg cukor


- 1 presszókávé (nálam 1 dl)


- 1 tk vaníliakivonat (vagy 1 vaníliarúd kikapargatott belseje)


- 25 dkg kókuszreszelék 


- 3 dkg kukorciakeményítő


- 6 ostyalap


Tetejére:


- 20 dkg étcsoki


- 1 dl tejszín


- 2 ek kókuszreszelék


Elkészítés:


Egy lábosban a tejet a vajjal, a cukorral, a kávéval és a vaníliával felforraljuk, belekeverjük a kókuszreszeléket, és 1-2 percig főzzük. Végül a keményítőt is beleszórjuk, és a krémet besűrítjük.


Egy tálcát kerítünk 2 ostyalapot teszünk rá, megkenjük a krém felével, újabb 2 ostyalap, majd a krém másik fele. A tetejére mehet a maradék 2 ostyalap, leterítjük sütőpapírral, majd egy másik tálcát teszünk a tetejére, 1 órára irány a hűtő, hogy megdermedjen a krém.


A mázhoz a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, a tejszínnel simára keverjük, kicsit kihűtjük, majd a nápolyi tetejére simítjuk, kókuszreszelékkel meghintjük. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és habzsoljuk. Vigyázat, függőséget okoz!







Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs