Mandulás csiga





Teljesen mást terveztem sütni reggelire, de első látásra beleszerettem Édesem receptjébe, pontosabban a képbe zúgtam bele, és tudtam, hogy ezt nekem most és azonnal el kell készítenem. Meg is tettem, bár kicsit macerás volt a kelesztések miatt, de alapvetően nagyon gyorsan összedobtam egy mennyein finom reggelit, ami természetesen viharos gyorsasággal elpárolgott...










Hozzávalók:


Tésztához:


- 1,75 dl langyos víz


- 1 cs porélesztő


- 10 dkg cukor


- 6 dkg joghurt


- 1 db tojás


- 55 dkg liszt


- 1/2 tk só


Töltelékhez:


- 10 dkg darált mandula


- 1 tk őrölt fahéj


- 1 tk őrölt gyömbér


- 10 dkg cukor


- 5 dkg olvasztott vaj


Tetejére:


 - 1 db tojás 


Elkészítés:


A langyos vízbe belekeverünk 1 tk cukrot, beleöntjük az élesztőt, és felfuttatjuk.


Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a sóval, majd hozzáadjuk az olajat, a tojást, a joghurtot, végül az élesztős vizet, és begyúrjuk a tésztát. Tiszta konyharuha, meleg hely, egy óra kelesztés.


A töltelék hozzávalóit  a vaj kivételével összekeverjük egy kisebb tálban.


A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, bejgliszerűen feltekerjük, majd csigákat vágunk belőle.


Sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk a csigákat, letakarjuk tiszta konyharuhával és két óra kelesztés következik. Ha letelt az idő, felvert tojással megkenjük a csigák tetejét, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Egy pohár tejjel/kakaóval isteni finom reggeli/vacsora!





Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs