Sárgadinnye fehér csokis sajtkrémmel





Kinek van már energiája péntek este sütni? Nekem tegnap már nem volt, ezért valami nagyon gyorsan összedobható finomságot kerestem. A zöldségesnél nagyon szép sárgadinnyét vettem, ezért egyértelmű volt, hogy belőle kell valamit alkotnom.  Nem igazán volt ötletem, de szerencsére éppen a konyhaasztalon hevert a Vidék íze c. újság, amelyben ráleltem a keresett receptre: nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt és gyorsan megvan. Ennyi elég is volt ahhoz, hogy haladéktalanul nekiiálljak a nasinak. Alig győztem kivárni, hogy megkóstolhassam, és nem csalódtam: isteni finom desszert lett belőle!





Sárgadinnye fehér csokis sajtkrémmel










Hozzávalók:


- 1 kg sárgadinnyehús (egy nagyobb sárgadinnye, félbevágva, kimagozva)


- 10 dkg fehér csoki


- 2 dl tejszín


- 2 lap zselatin


- 12,5 dkg natúr krémsajt


- 8 dkg porcukor


- ostyarudak a díszítéshez


Elkészítés:


Kevés hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat.


A tejszínt kemény habbá verjük.


Egy nagyobb tálban habosra keverjük a krémsajtot a cukorral, óvatosan hozzáforgatjuk a tejszínhabot.


A zselatint kicsavarjuk, majd kevés, friss, hideg vízben felmelegítjük.


Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit, majd beledolgozzuk a a krémsajtos habba. 


A felmelegített zselatinba teszünk 1 ek krémet, elkeverjük, majd hozzáadjuk a krémhez. 1-2 órára hűtőbe tesszük a krémet, hogy kissé megdermedjen.


Egy fagylaltos kanállal gömböket vájunk a dinnye húsából. Poharakat kerítünk, az aljára pár dinnyedarabot teszünk, arra kanalazunk a fehér csokis krémből. A tetejére ismét néhány dinnyegömb kerül, majd egy éjszakára mehet a hűtőbe a nasi. Másnapra már csak a kanalazás és az elégedett mosoly, majd a finomság hűlt helye marad...










Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs