Tiramisu palacsinta





Első látásra beleszerettem a receptbe, amikor megláttam Gizinél, de nagyon úgy tűnt, hogy halasztanom kell a projektet, mert semmi kedvem sem volt abban az őrült melegben palacsintát sütni. De nincsenek véletlenek, egyetlen húgomék éppen aznap készítettek irgalmatlan mennyiséget ebből  a finomságból, így nekem is jutott belőle, ezzel elhárult a legfőbb akadály az ínycsiklandozó desszert elkészítése elől. Csak a tölteléket kellett gyorsan összedobnom, és már habzsolhattam is ezt isteni  nasit!





Tiramisu palacsinta







Hozzávalók:


Palacsintához:


- 20 dkg liszt


- 3 db tojás


- 5 dkg vaj


- 2 tk porcukor


- 1 ek kakaó


- csipet só


- szénsavas ásványvíz


Krémhez:


- 25 dkg mascarpone


- 4 db tojássárgája


- 15 dkg porcukor


- 2 cs vaníliás cukor


- 2 dl habtejszín


Egyebek:


- babapiskóta


- 2 ek mandulalikőr


- 2 dl langyos kávé


- 2 ek cukor


- kakaópor a palacsinta tetejére


Elkészítés:


A palacsintatésztához a tojásokat összekeverjük a porcukorral, egy csipet sóval és az olvasztott vajjal. Ezután adjuk hozzá a kakaóval elkevert lisztet, majd apránként a szénsavas ásványvizet. Előkapjuk a palacsintasütőt, és kisütjük a palacsintákat.


A krémhez a tojások sárgáját a porcukorral gőz fölött, állandó keverés mellett jó habosra, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.


A mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral, és hozzáadjuk a kihűlt cukros-tojásos keverékhez.


A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mascarponés krémhez.


A langyos kávét összekeverjük a cukorral és a mandulalikőrrel.


Már csak össze kell állítani a finomságot. Fogunk egy palacsintát, megkenjük a krémmel. Jól megpakoljuk kávéba forgatott babapiskótával, feltekerjük, végül a tetejét megszórjuk kakaóporral.


Lehetetlen abbahagyni, függőséget okoz!





Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs