Mákos - citromos kuglóf


Gátlások nélkül imádom a kuglófot, a kedvenc reggelim/vacsorám. Limarának is nagy tisztelője vagyok, ezért amikor a tavaszi Stahl magazinban megláttam, hogy ő követte el  a kuglófszekciót, elhatároztam, hogy előbb-utóbb mindet kipróbálom. Lassan, de biztosan haladok a projekttel, most ismét egy újabb finomság kipróbálására került sor, ezúttal egy pár perces összedobós, citromos-mákos változat került a reggeli asztalra. Egyszerű, gyors és isteni finom!

 

Mákos -citromos kuglóf

20140721_0640511

 

Hozzávalók:

- 30 dkg puha vaj

- 30 dkg cukor

- 6 tojás

- fél cs sütőpor

- 30 dkg liszt

- 1 citrom leve és reszelt héja

- 3 ek egész mák

A formához:

- 2 dkg puha vaj

- 2 ek kekszmorzsa

A tetejére:

- ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

Egy nagy tálban robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindig megvárjuk, hogy amíg az előzőt eldolgozza a gép.

Egy kisebb tálban összekeverjük a lisztet és a sütőport, aztán ezt a keveréket hozzáadjuk a tojásos masszához. Belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a citrom levét, végül hozzákeverjük a mákot is.

És a mi munkánk itt véget ért, a többi már a sütő dolga: kivajazzuk és lisztezzük a tortaformát, beleöntjük a tésztát, és kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A kihűlt kuglóf tetejét tálalás előtt meghintjük porcukorral. Mennyei reggeli/vacsora!

20140721_0640511

Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs