Máktorta





Semmi kedvem sem volt órákon keresztül a konyhában tevékenykedni, viszont mindenképpen tortát szerettem volna hétvégi nasinak. És mivel már nagyon régen volt, nem is akármilyent, hanem máktortát! Szerencsére a Tv paprika magazinban gyorsan ráleltem a megfelelő receptre, percek alatt készült el a mennyei desszert!





Máktorta










 Hozzávalók:


- 10 db tojás szétválasztva


- 15 dkg porcukor a tojásfehérjéhez


- 25 dkg vaj


- 25 dkg porcukor a vajhoz


- 40 dkg darált mák


- 0,8 dl tej


- 1 citrom reszelt héja


- 1 tk őrölt fahéj


Elkészítés:


Kivajazunk egy 26 cm-es tortaformát, megszórjuk darált mákkal.


A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből 15 dkg porcukorral félkemény habot verünk. 


Egy kisebb tálban összekeverjük a mákot, a tejet, a reszelt citromhéjat és a fahéjat. 


A vajat kihabosítjuk a 25 dkg porcukorral, majd több részletben hozzáadjuk a tojássárgákat. Hozzákeverjük a mákos elegyet,  óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot, és már csak annyi a dolgunk, hogy beleöntsük a tésztát a tortaformába, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).


Semmi különös, villámsebesen összedobható, de tejszínhabbal tálalva isteni finom desszert!






Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta