Máktorta
Semmi kedvem sem volt órákon keresztül a konyhában tevékenykedni, viszont mindenképpen tortát szerettem volna hétvégi nasinak. És mivel már nagyon régen volt, nem is akármilyent, hanem máktortát! Szerencsére a Tv paprika magazinban gyorsan ráleltem a megfelelő receptre, percek alatt készült el a mennyei desszert!
Máktorta
Hozzávalók:
- 10 db tojás szétválasztva
- 15 dkg porcukor a tojásfehérjéhez
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor a vajhoz
- 40 dkg darált mák
- 0,8 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
Kivajazunk egy 26 cm-es tortaformát, megszórjuk darált mákkal.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből 15 dkg porcukorral félkemény habot verünk.
Egy kisebb tálban összekeverjük a mákot, a tejet, a reszelt citromhéjat és a fahéjat.
A vajat kihabosítjuk a 25 dkg porcukorral, majd több részletben hozzáadjuk a tojássárgákat. Hozzákeverjük a mákos elegyet, óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot, és már csak annyi a dolgunk, hogy beleöntsük a tésztát a tortaformába, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
Semmi különös, villámsebesen összedobható, de tejszínhabbal tálalva isteni finom desszert!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése