Mogyorós banánkenyér








Ezen a rémesen szomorú vasárnapon már főzni sem volt kedvem, viszont a sütés nem maradhatott el, hiszen a reggelinek szánt különlegességhez már beszereztem a banánokat, ráadásul éppen ilyen mocsok időre való meleg, otthonos érzéseket keltő kenyérre volt szükségem, amelyre a Nők Lapjában bukkantam. Percek alatt készen van, és isteni finom!


Mogyorós banánkenyér






Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 3 banán
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 10 dkg őrölt mogyoró
- 1 tk szódabikarbóna
- 10 dkg dió (vagy mogyoró)
- 1 dl tej
Elkészítés:

A banánokat egy tálba szeleteljük, és pépesítjük. A diót durvára vágjuk.


A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pépesített banánokat. A lisztet, az őrölt mogyorót, a szódabikarbónát, a tejet és 5 dkg durvára vágott diót (mogyorót) is a tésztába keverünk. 


A tésztát sütőpapírral bélelt vagy kivajazott-kilisztezett püspökkenyérformába mérjük, a tetejét megszórjuk a maradék 5 dkg durvára vágott dióval. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).


Villámgyorsan elkészíthető, egyszerű, mégis különlegesen finom reggeli, érdemes kipróbálni!







Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs