Toszkánai csokitorta









Teljesen mást terveztem sütni hétvégén, de abban a percben, amikor megláttam Konyhalálnál ezt a receptet, azonnal tudtam, hogy nekem ezt most és azonnal el kell készítenem! Mivel elég csúnya influenzával küszködöm, ezért külön örültem annak, hogy pár perc alatt elkészíthető a finomság, a többit a sütő elvégzi helyettünk. Egyszerű, gyors és mennyei desszert!





Toszkánai csokitorta










Hozzávalók:


- 20 dkg étcsoki


- 20 dkg vaj


- 10 dkg liszt


- 30 dkg cukor


- 6 tojás


Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, kivajazunk és lisztezünk egy 26 cm-es tortaformát.


A csokit a vajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk.


A cukrot és a tojásokat habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a langyosra hűtött olvasztott csokit.


És ennyi volt, már csak bele kell öntenünk a tésztát a sütőformába, betolni a sütőbe és kb. 40 perc alatt készre sütni (tűpróba!). Kihűtjük, szeleteljük, jól megpakoljuk tejszínhabbal és már habzsolhatjuk is a finomságot!










Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta