Csokis banánkenyér


 


Teljesen mást terveztem reggelire készíteni, azonban maradt még egy szép adag banán, amivel kezdeni kellett valamit, nem hezitáltam sokat, mert eszembe jutott, hogy a BBC Good Food magazinban láttam egy ínycsiklandozó receptet, amit mindenképpen ki akartam próbálni. Amúgy is különleges érzelmi kötelék fűz a banánkenyérhez, annak idején ez volt az első kenyérféleség, amit elkészítettem Nigella szakácskönyvéből. Azóta is nagy rajongója vagyok a műfajnak, gyorsan összeállítható, kiválóan variálható finomság, örömmel kísérletezek vele. Ezúttal sem kellett csalatkoznom, de luxe reggeli lett belőle!

 

Csokis banánkenyér

20140728_0634501

 

Hozzávalók:

Tésztához:

- 1 dl olaj

- 17,5 dkg cukor

- 17,5 dkg liszt

- 4 ek kakaópor

- 1 tk szódabikarbóna

- 10 dkg étcsoki apróra vágva

- 2 banán

- 5 tojás

- 0,5 dl tej

Mázhoz:

- 10 dkg tejcsoki

- 1 dl tejföl

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy püspökkenyér - formát kibélelünk sütőpapírral.

Egy kisebb edényben összekeverjük a cukrot, lisztet, szódabikarbónát, kakaóport és az apróra vágott csokit. 

Egy nagy tálban összetörjük a meghámozott és felkarikázott banánt, hozzákeverünk 3 egész tojást, 2 tojás sárgáját, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet. 

Egy kisebb edényben kemény habot verünk a 2 tojásfehérjéből.

A banános masszához adjuk a lisztes keveréket, majd óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot. A tésztát beleöntjük a sütőformába, betoljuk a sütőbe, és kb. 50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). 

A kihűlt piskótát egy tálcára tesszük.

A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a tejcsokit és a tejfölt, és megkenjük vele a tészta tetejét. Szeleteljük, habzsoljuk.

 


Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs