Dupla csokis sajttorta


Nem vagyok egy nagy sajttorta fan, de a BBC Good Food-ban talált dupla csokis változat természetesen nem hagyott hidegen, egyszerűen muszáj volt elkészítenem! Nem túl bonyolult öszedobni, mégis különleges, és nagyon finom!

 

Dupla csokis sajttorta

20140726_0817031

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 20 dkg csokis keksz
Krémhez:
- 3x30 dkg szobahőmérsékletű krémsajt
- 20 dkg cukor
- 4 ek kakaópor átszitálva
- 2 tk vaníliakivonat
- 3 ek kávélikőr
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- 10 dkg étcsoki
- 4 ek tej
- 3 dl habtejszín
Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 fokra, az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát.

A kekszet összetörjük (részemről morzsában abszolváltam a feladatot), összekeverjük az olvasztott vajjal és a tortaforma aljába nyomkodjuk a tésztát, majd betoljuk a sütőbe, és 10 percig sütjük.

Egy nagy tálban habverővel krémesre keverjük a krémsajtot és a cukrot. Hozzáadjuk a kakaót, a vaníliát, a likőrt, a tojást, a tejfölt és az olvasztott étcsoki felét. 

A maradék étcsokihoz adunk annyi tejet, hogy folyékony legyen, ha kihűlt, betesszük a hűtőbe, másnap fogjuk felhasználni a torta díszítéséhez.

A tortaforma oldalát megkenjük olvasztott vajjal, beleöntjük a krémsajtos keveréket, elsimítjuk a tetejét, visszatoljuk a sütőbe a tortát, és kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a krém megszilárdul, de a közepe még folyós marad. Megvárjuk, míg kihűl, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

Másnap kemény habbá verjük a tejszínhabot, elsimítjuk a torta tetején. A félretett csoki felmelegítjük, langyosra hűtjük, a habra pöttyözzük, majd egy villa segítségével megformázzuk.

Szeleteljük, habzsoljuk.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs