Duplakávés brownie





Kávéfüggő lévén egyáltalán nem meglepő, hogy azonnal beleszerettem az ebből a mennyei és éltető italból készült brownie receptre, amely  Két cica konyhájában készült.  Bár voltak aggályaim az őrölt kávé miatt, de bíztam a szerzőben, hiszen már sok receptjét kipróbáltam (természetesen a szakácskönyvét is beszereztem), és soha nem kellett csalódnom az egyszerű, de mindig valami különleges csavart tartalmazó mennyei desszertekben. Ezúttal is ez volt a helyzet, nagyon gyorsan  elkészült az isteni finom süti!





Duplakávés brownie







Hozzávalók:


- 10 dkg darált mandula


- 10 dkg liszt


- 20 dkg cukor


- 2 tk vaníliakivonat


- 2 dl kávé


- 4 ek darált kávé


- 20 dkg étcsoki


- 10 dkg vaj


- fél cs sütőpor


- 1 dl tejszín


- 5 tojás


Elkészítés:


A kávét, a tejszínt és a cukrot összekeverjük egy kisebb lábosban, és lassú tűzön kevergetve addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad, majd hozzáadjuk a csokit, a vajat, a vaníliakivonatot és végül a darált kávét is, selymesre főzzük.


Egy kis tálban összekeverjük a darált mandulát, a lisztet és a sütőport, egy nagyobb tálban felverjük a tojásokat, hozzáforgatjuk a lisztes keveréket. Ezután hozzáadjuk a csokis masszát, és a tésztát sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 


Kihűtjük, egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük, tejszínhabbal, ízlés és kedv szerint gyümölcsökkel díszítjük, stílszerűen egy csésze kávé kíséretében élvezzük a mennyei ízeket!








Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta