Almás - diós kocka









Teljesen mást terveztem sütni, ámde jó atyám beállított egy hatalmas adag almával, így gyorsított ütemben át kellett gondolnom a nasi-kérdést. A lelki szemeim előtt megjelent egy rusztikus almás-diós kocka képe, és máris elkezdtem vadászni a hozzá való receptet a neten. Elég sokáig tartott, amíg ráleltem arra, amit szerettem volna, de végül a Nosaltyn sikerrel jártam, álltam is neki azonnal a sütinek, amely egészséges hozzávalókból készült (a plusz kilók, ugye..), és nagyon finom volt! 





Almás - diós kocka










Hozzávalók:


Tésztához:


- 20 dkg durvára vágott dió


- 40 dkg alma reszelve


- 10 dkg rizsliszt


- 4 db tojás


- 10 dkg (barna) cukor


- 2 tk őrölt fahéj


- csipet só


- 1,5 tk szódabikarbóna


Tetejére:


- durvára vágott dió


- barna cukor


Elkészítés:


Az almákat lereszeljük. 


A tojásokat a cukorral habosra keverjük.


A durvára vágott diót, a rizslisztet, a sót, a szódabikarbónát a fahéjjal összekeverjük egy kisebb tálban, majd hozzáadjuk a tojáshoz, végül belekeverjük a reszelt almát is.


Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. A tetejét megszórjuk durvára vágott dióval és ízlés szerinti cukorral, majd betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!). Egyszerűen nagyszerű finomság, vigyázat, gyorsan fogy!










Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta