Kivis spagetti





Ezen a tavasziasan meleg őszi hétvégén csak valami könnyű ebédben tudtam gondolkodni, a csülköt pékné módra meghagyom a mínusz 20 fokos napokra. Mivel nagyon egészség (és kiló) tudatos vagyok újabban, valamilyen gyümölcsös finomságot szerettem volna. Mivel véletlenek nincsenek, amikor végiglapoztam a TV paprika magazin legfrissebb számát, azonnal szembetaláltam magam a kivis spagetti képével. A vasárnapi ebéd kérdése ezzel eldőlt, sprinteltem a zöldségeshez, ahol nagyon szép kiviket kaptam, így már semmi akadálya sem volt annak, hogy néhány perc alatt isteni finom étket dobjak össze!





Kivis spagetti













Hozzávalók:


- 50 dkg spagetti (részemről tönköly)


- 6 kivi


- 2,5 dl natúr joghurt


- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva


- 1 citrom reszelt héja


- só, bors


Elkészítés:


A spagettit enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzzük. A kiviket meghámozzuk, 3 darabot apróra vágunk, a maradékot összetörjük.


Egy nagyobb serpenyőbe öntjük a joghurtot, lassú tűzön felmelegítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, az összevágott kivit, belereszeljük a citrom héját, sózzuk, borsozzuk. 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk az összetört kivit is. 


A kivis szószba keverjük a leszűrt tésztát, és már tálalhatunk is. Elsőre furcsa az íze, de hamar hozzá lehet szokni, egyszerű, de nagyszerű és mégis különleges ebéd lesz belőle!










Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta