Aszalt szilvás, baileyses kuglóf









Ez a kuglóf még a karácsonyi ünnepek előtt készül, amikor rám is nagyobb hatást tettek a különlegesebb receptek. Ezért, amikor megláttam ezt a receptet Gesztenyénél, azonnal beleszerettem, és ezzel a reggeli kérdése eldőlt. Nagyon büszke vagyok rá, hogy házi Bailey's-ből készült a finomság, amelyet még tavasszal készítettem, de mivel csak sütikhez használom, nem nagyon fogy, ezért még volt belőle egy szép adag a hűtőben. Aszalt szilvát kicsit nehéz volt keríteni a Sparból, mert akkor már elindult a karácsonyi vásárlási roham, de még éppen sikerült az utolsó zacskót elcsípni belőle, így semmi sem állt a kuglóf elkészítésének útjában. Gyorsan elkészül, mennyei az íze, felvéve a kedvencek közé!





Aszalt szilvás, baileyses kuglóf










Hozzávalók:


- 5 db tojás


- 15 dkg (barna) cukor


- 15 dkg vaj


- 25 dkg liszt


- 5 dkg darált mandula


- 1 tk vanília kivonat


- 10 dkg aszalt szilva


- 1,5 dl Bailey's likőr


- 3 dkg étcsoki


- 1/2 cs sütőpor


- porcukor a tetejére


Elkészítés:


A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a megolvasztott vajjal. Egy külön tálban elkeverjük a lisztet a darált mandulával és a sütőporral, hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágjuk, a csokit szintén és a Bailey's-szel együtt hozzákeverjük a masszához. 


És ennyi,készen vagyunk, a többi már a sütő dolga. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készül el (tűpróba!). Tálra fordítjuk, kihűtjük, a tetejét megszórjuk porcukorral, szeleteljük és már habzsolhatjuk is.










Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs