Bounty szelet








Teljesen mást akartam sütni, de atyám beállított egy isteni finom nasival, ami rekord idő alatt elfogyott, és naná, hogy én is azonnali hatállyal el akartam készíteni. Amikor végigolvastam a receptet, láttam, hogy csak kicsit bonyolult, de egyáltalán nem nehéz elkészíteni, ezért semmi akadálya sem volt annak, hogy nekiálljak a sütinek. Valóban kicsit macerás volt, de megérte, mert isteni finom lett a végeredmény! Vigyázat, azonnali függőséget okoz!





Bounty szelet







Hozzávalók:


Barna tészta:


- 30 dkg liszt


- 2 ek kakaópor


- 1 cs sütőpor


- 12,5 dkg vaj


- 15 dkg porcukor


- 1 tojás


- 2 ek tejföl


Kókuszos réteg:


- 6 tojásfehérje


- 15 dkg porcukor


- 25 dkg kókuszreszelék


Krém:


- 6 tojássárgája


- 3 ek liszt


- 3 dl tej


- 15 dkg vaj


- 15 dkg porcukor


- 1 cs vaníliás cukor


Tetejére:


- 20 dkg tortabevonó


- 2 ek étolaj


- 5 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:


Először is nem esünk kétségbe, nem olyan bonyolult ez, csak neki kell állni, fog ez menni, mint a karikacsapás! Essünk is neki, mielőtt meggondoljuk magunkat!


Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral és a kakaóporral. Ezt elmorzsoljuk a hideg vajjal, hozzáadjuk a tojást és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. 


Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral.


A tésztát kétfelé osztjuk, az egyiket lisztezett felületen kinyújtjuk és a tepsi aljára simítjuk.


A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat egy kis tálban a hűtőbe tesszük, amíg felhasználjuk. A fehérjékből a cukorral kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A masszát rákenjünk a tepsiben lévő tésztára. 


A barna tészta másik felét is kinyújtjuk, és a kókuszos masszára helyezzük. A tepsit betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!), majd kihűtjük.


A krémhez egy lábosban csomómentesre keverjük a tojássárgájákat, a lisztet és a cukor felét, miközben fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Állandóan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle, majd kihűtjük. A porcukor másik felét habosra keverjük a vajjal és a vaníliás cukorral, és a kihűlt főzött krémhez keverjük. Ezt az elegyet rákenjük a kihűlt tésztára, majd betesszük a hűtőbe a sütit legalább fél órára, hogy egy kicsit megdermedjen.


A tortabevonót vízgőz fölött megolvasztjuk, elkeverjük az étolajjal és rásimítjuk a sárga krém tetejére. Jól megszórjuk kókuszreszelékkel. Egy éjszakára mehet a hűtőbe, másnap szeleteljük és habzsoljuk. Mennyei finomság, megéri a macera!







Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs