Gyömbéres csokitorta







Nem mindig van kedvem kreatívkodni a konyhában, van olyan, amikor pár percnél többet nem szeretnék rászánni a desszertre. Ilyenkor jöhetnek az 5 perces, összedobós receptek, amelyek aranyat érnek, mert tényleg viharos gyorsasággal elkészülnek, így roppant kevés melóval mennyeien finom nasihoz jutunk, és zsebelhetjük befelé a dicséreteket a családtagoktól. Ezért nagyon örültem, amikor megláttam a Nők Lapja Konyhában ezt az egyszerű, de nagyszerű gyömbéres csokitortát. Semmi különös, csak egy finom süti, de annak nagyon jó!





Gyömbéres csokitorta










Hozzávalók:


- 12 dkg vaj


- 5 dkg étcsoki


- 4 tojás


- 10 dkg cukor


- 10 dkg liszt


- 5 dkg kakaópor


- 1 tk őrölt gyömbér


- porcukor a tetejére


Elkészítés:


Kivajazunk és lisztezünk egy 26 cm-es tortaformát (előre szólok, hogy ebből a mennyiségből alacsony torta lesz, aki nagyot szeretne, duplázza a mennyiséget!).


Egy kis lábosban összeolvasztjuk a vajat és a csokit.


A tojásokat elkeverjük a cukorral. Egy kisebb tálban elkeverjük a lisztet és a kakaóport, óvatosan belekeverjük a tojásos cukorba. Mehet bele a vajas csoki és az őrölt gyömbér. És ennyi volt részünkről a meló, a többi már  a sütő dolga. Beleöntjük a tésztát a tortaformába, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Akkor jó, ha a közepe még remegős marad, így lesz finom szaftos a kihűlt süti.


Ha kihűlt a torta, megszórjuk porcukorral a tetejét, szeleteljük, kedv és ízlés szerint habbal, gyümölcsökkel, lekvárral tálaljuk és már habzsolhatjuk is.










Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs