Mac & cheese









Totálisan rákattantam a Street Kitchen című tévéműsorra, nagyon bejött nekem Havas Dóráék friss, laza stílusa, rengeteg ötletet kaptam tőlük. Itt van mindjárt az amerikai konyha legolaszabb étele, a Mac & cheese. Annyira ínycsiklandozó volt, ahogyan elkészítette Zé a videón, hogy azonnal tudtam, nekem ez kell! Nem is hezitáltam sokáig, az első adandó alkalommal elkészítettem. Egyszerű, gyors, és nagyon finom ebéd lett belőle!





Mac & cheese







Hozzávalók:


- 50 dkg szarvacska tészta


- 20 dkg bacon


- 6 dkg vaj


- 4 ek liszt


- 1 tk chilipehely


- kb 1 l tej


- 8 gerezd fokhagyma


- 20 dkg sajt 


- 20 dkg mirelit zöldborsó


- só, bors, szerencsendió


Elkészítés:


A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük és leszűrjük.


A mirelit zöldborsót 5 percig főzzük lobogó forró vízben, majd leszűrjük.


A bacont felkockázzuk, egy nagy serpenyőben, kevés olaj hozzáadásával zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a vajat és a chilipelyhet. Ha a vaj megolvadt, hozzáadjuk a lisztet, addig hevítjük, amíg felhabzik. Fogunk egy habverőt, és folyamatosan keverve a szószt, több részletben hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk a mártást, szerecsendiót reszelünk bele.


A fokhagymagerezdeket apróra vágjuk, megszórjuk sóval. Ha sikerül, akkor késsel, ha nem (mint például nekem), fokhagymanyomóval pépesítjük, és mehet bele ez is a mártásba. Ezután belereszeljük a sajtot.


És már készen is vagyunk, annyi még a dolgunk, hogy a tésztát és a zöldborsót hozzákeverjük a mártáshoz, pár percig együtt rotyogtatjuk, és ennyi, lehet tálalni. Ínyencek megszórhatják sajttal és snidlinggel, de anélkül is mennyei eledel és azonnali függőséget okoz!










Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs