Sajtos-kolbászos rakott burgonya









A múlt heti Sándor napi traktára kicsit túlvásároltuk magunkat, ennek eredményeként kicsit ijedten fedeztem fel 3 kg burgonyát a spájzban, amelyről sikerült teljesen elfeledkeznem. Az óraátállítási hercehurca (a telefonomon ilyenkor mindig elállítódik az ébresztő, ennek eredményeként össze-vissza zengett egész éjszaka, nem aludtam túl sokat) okozta kimerültség miatt eredetileg nem terveztem a konyhában ténykedni ma, de hát valamit sürgősen kellett kezdeni ezzel a szép adag krumplival, úgyhogy a lehető legegyszerűbb megoldást választva összedobtam egy rakott krumplit, abból, amit itthon találtam. Jó lett!





Sajtos-kolbászos rakott krumpli










Hozzávalók:


- 2 kg burgonya


- 1 szép nagy szál kolbász


- 20 dkg szalonna


- 1 csokor újhagyma


- 40 dkg gomba


- 6 dl tejföl


- 6 tojás


- 20 dkg sajt


- vaj a tál kikenéséhez


- só, bors


Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük lobogó, enyhén sós vízben. 


Amíg hűl a krumpli, felkockázzuk a szalonnát, és a kolbászt. A gombát megtisztítjuk és felaprítjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük. A kihűlt burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk.


Egy nagy tálban elkeverjük a tejfölt a tojásokkal (lusta voltam megfőzni őket, ez van), sózzuk, borsozzuk, félretesszük.


Egy nagy serpenyőben zsírjára pirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a gombát, a hagymát és a kolbászt. Addig pirítjuk, amíg a gomba elkezdi engedni a levét. Gázt elzár, langyosra hűt. Ha ez megvan, hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tojásos tejfölt, végül óvatosan beleforgatjuk a felkarikázott burgonyát.


Kivajazunk egy jénait, beleöntjük a masszát, már toljuk is be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. fél óra alatt készre sütjük (tűpróba!). Egyszerű spájztakarításos ebéd, viszont nagyon finom!










Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs