Szilvás-diós pite fahéjas habbal








Soha véget nem érő harcot vívok a mélyhűtőben tanyázó lefagyasztott tojásfehérjékkel. Én nem értem hogyan, de akárhányszor felhasználok belőle valamennyit, kétszer annyi lesz helyette. Mivel ismét tarthatatlanná vált a helyzet (nem tudtam becsukni a hűtőajtót), ezért törhettem a buksimat, hogy mi legyen velük. Szerencsére eszembe jutott, hogy a Vidék íze című újságban láttam egy olyan sütit, amelynek fahéjas habjához tojásfehérje kell. Nem voltam rest, hamarost előkerítettem a receptet, és mivel nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető nasiról van szó, nemsokára már habzsolhattam is a finomságot. Mennyei!





Szilvás-diós pite fahéjas habbal












Hozzávalók:


Tésztához:


- 2 dl tej


- 2 tojás


- 1 dl olaj


- 20 dkg darált dió


- 20 dkg liszt


- 20 dkg cukor


- 1 cs vaníliás cukor


- 1 csipet só


Tésztára:


- 1 kis üveg szilvalekvár


Tetejére:


- 5 tojásfehérje


- 15 dkg porcukor


- 2 tk fahéj


Elkészítés:


Egy tálban robotgéppel elkeverjük a tojásokat az olajjal és a tejjel.


Egy másik tálban (csak hogy legyen mit mosogatnia a mosogatógépnek) összekeverjük a lisztet, a diót, a cukrokat és a sót, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos keverékhez.


Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 percig sütjük, amíg teljesen megszilárdul.


Közben a tojásfehérjéből, a porcukorból és a fahéjból kemény habot verünk (pontosabban nem mi, hanem a robotgép, mert ugye azért vettük, hogy ne mi szenvedjünk ezzel a nem túl lélekemelő konyhai tevékenységgel).


A tésztát kivesszük a sütőből, egyenletesen elsimítjuk rajta a szilvalekvárt, ráhalmozzuk a fahéjas habot, és visszatoljuk kb. 10 percre a sütőbe, amíg a hab megsül a tetején. Kihűtjük, szeleteljük, és addig habzsoljuk, amíg van, mert azonnali függőséget okoz. Durván jó házi süti!










Jó étvágyat!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs