Madártejben sült alma








Halálosan szerelmes vagyok az új vega szakácskönyvembe, sorjáznak benne a jobbnál jobb receptek, csak győzzek válogatni belőlük. Már amikor először átlapoztam a kiadványt, azonnal bejelöltem a madártejes sült alma receptjét, annyira megtetszett. Most pedig, hogy szembesültem azzal, hogy már megint elfeledkeztem egy zacskó almáról a spájzban, azonnal előkerítettem, és már álltam is neki a finomságnak. Egyszerűen elkészíthető és mennyei desszert, felvettem a kedvenceim közé!





Madártejben sült alma










Hozzávalók:


- 4 dl habtejszín


- 4 dl tej


- 1 tk vaníliakivonat 


- 4 ek méz


- 1 citrom reszelt héja (részemről 1 kupak citromlé)


- 3 db tojás


- 4 db alma


- 1 csipet só


- vaj a forma kikenéséhez


Elkészítés:


Egy lábosba öntjük a tejszínt, a tejet, a mézet és a vaníliakivonatot. Felforraljuk, majd elzárjuk a gázt és kihűtjük az elegyet.


A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a lehűlt tejszínes keverékhez adjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.


Az almákat meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Kivajazunk egy kerek jénait, belesorakoztatjuk az almaszeleteket, úgy, hogy az oldalára is kerüljön, majd beleöntjük a tejszínes keveréket. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. fél óra alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, és addig esszük, amíg van belőle. Vigyázat, azonnali függőséget okoz!










Jó étvágyat!



Megjegyzések

  1. Többször visszatértem ehhez a finomságodhoz. Őszintén megmondom, egyenlőre nem tudom elképzelni... Nincs mese, el kell készítenem!:)

    VálaszTörlés
  2. Hajrá!:-) Érdemes kipróbálni, tényleg nagyon finom!:-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szaftos rakott krumpli

Menzás tejbegríz kakaóval

Epres polentatorta