Szalonnás-hagymás tojásos galiuska






A mai ebédet a spájztakarítás ihlette. Volt itt egy kiló burgonya, amely már erősen lejáró állapotban volt és egy kevés szalonna, amelyet már szintén a kidobás réme fenyegetett. Némi gondolkodás után rájöttem, hogy régen ettem tojásos galuskát, éppen itt az ideje. Erről eszembe jutott, hogy a Nők Lapja Konyhában van egy ilyen témájú válogatás. Gyorsan előkerestem, kiválasztottam a hozzávalóknak megfelelőt, a Sparban vettem fejes salátát, és már minden adott volt a főzés megkezdéséhez. Egyszerű, gyors és nagyon finom ebéd lett belőle!





Szalonnás-hagymás tojásos galuska







Hozzávalók:


- 50 dkg liszt


- 7 tojás


- 1 ek olaj


- só


- 3-4 dl víz


- 1 nagy fej vöröshagyma


- 15 dkg füstölt szalonna


- 1 dl tej


Elkészítés:


A hagymát és a szalonnát egészen finomra vágjuk.


Egy nagyobb lábosban elkeverjük a lisztet három tojással, az olajjal, 1 tk sóval és a vízzel. Hozzáadjuk a hagyma és a szalonna felét, és addig keverjük, amíg csomómentes, hólyagos állagú lesz. (Ennek megfelelően adagoljuk a vizet).


Egy nagy lábosban vizet forralunk, teszünk bele egy tk sót, majd galuskaszaggatóval több részletben beleszaggatjuk a tésztát (ha engem kérdeznek, ez a világ egyik legmocsokabb gasztromelója, nagyon alapos ok kell ahhoz, hogy rávegyem magam). Amikor feljönnek a víz tetejére a galuskák, szűrővel kiszedjük, hideg vízzel öblítsük le.


Egy nagyobb serpenyőben  megolvasztjuk  a maradék szalonnát, megpirítjuk rajta a maradék hagymát, és beleforgatjuk a leszűrt galuskát.


Egy kisebb tálban felverjük a maradék 4 tojást a tejjel és csipet sóval, majd ráöntjük a galuskára. Összeforgatjuk, néhány perc alatt készre sütjük. Friss salátával tálaljuk.










Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs