Csokoládés rizskoch málnaöntettel

20150526_110502[1]


Mit tesz az ember ínyenc lánya, ha kitör rajta a csokis tejberizs ehetnék? Természetesen ráveti magát a netre, mert nem az a típus, akinek elég egy sima változat, neki bizony kell egy kis extra, hogy komfortosan érezze magát a gaszromán lelke! Mautner Zsófi az ízek mestere, mindig hozzá fordulok először, ha valami különlegeset szeretnék alkotni a konyhában, most sem csalódtam benne, hamar ráleltem nála arra a receptre, amelyet kerestem. A választást nagyban megkönnyítette, hogy a mélyhűtőben már megint nem volt hely (fogalmam sincs, hogyan sikerül mindig előállítanom ezt az állapotot, ez egy olyan küzdelem, amelyben soha nem fogok nyerésre állni), úgyhogy boldogan áldoztam fel egy zacskó mirelit málnát a jó ügy érdekében. Kicsit macerás elkészíteni, de nem vészes, és nagyon finom a végeredmény!


20150526_110502[1]Hozzávalók:


- 1,5 l tej


- 25 dkg rizottó rizs


- 1 tk só


- 15 dkg  + 5 dkg (barna)cukor 


- 1 tk vaníliakivonat


- 6 dkg vaj


- 6 tojás


- 10 dkg étcsoki


Málnaöntethez:


- 30 dkg (mirelit) málna


- 5 dkg porcukor


- 1 citrom


Elkészítés:


Egy nagyobb lábosba öntjük a tejet és a rizst, hozzáadjuk a sót,  felforraljuk, készre főzzük a tejberizst, a végén hozzáadjuk a 15 dkg  cukrot és a vaníliakivonatot.


A masszát egy nagyobb tálba tesszük, hozzákeverjük a vajat, belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a durvára vágott étcsokit.  A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájákat hozzákeverjük a csokis tejberizshez. A fehérjéből kemény habot verünk a maradék 5 dkg cukorral, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. 


Egy közepes tepsit kivajazunk, kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a felturbózott csokis tejberizst, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).


A málnaöntethez rettenetesen meg kell erőltetnünk magunkat, fogunk egy kisebb tálat beletesszük a málnát, a citrom levét, a porcukrot, egy botmixerrel nekiesünk és pürésítjük. Átpasszírozzuk egy szűrőn, hogy a magok ne zavarjanak bennünket, és már meg is locsolhatjuk az öntettel a kihűlt, és felszeletelt rizskochot. Vigyázat, függőséget okoz!


20150526_110502[1]


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs