Epres-csokoládés csiga

20150530_180156[1]


Zsuzsi tervez, majd felkel és újratervez. Dübörög az eperszezon, rengeteg recept várja, hogy kipróbáljam abban a rövid intervallumban, amelyben ez a finomság frissen beszerezhető a zöldségesnél/Sparban. Megígértem magamnak, hogy idén akármi történjen, ki fogom próbálni az epres madártejet. Minden előkészület megtörtént, gyümölcsöt és minden más hozzávalót beszerez, leírást előkészít, lélekben rákészül. Aztán reggel felébred, és amíg leszédül a lépcsőn, hogy megfőzze a kávéját, amelynek köszönhetően ki fog látni a szép barna szemein, eldönti, hogy ma pedig csiga lesz. Epres. Mert ilyen még nem volt és kell!!! Nosza, netre kap, receptet keres. Elég gyorsan lehorgonyoz a csokis variációnál (csokoholistának lenni nem mentség, hanem állapot!). Receptet kinyomtat, és már áll is neki az elkészítésnek. Alig várja, hogy langyosra hűljön, már habzsolja is. Jó döntés volt, isteni finom lett a végeredmény, nagyon gyorsan fogy, pedig egyedül pusztítom.


Epres csokoládés csiga


20150530_180156[1]


Hozzávalók:


Tésztához:


- 60 dkg liszt 


- 3 dl tej


- 2,5 dkg élesztő


- 10 dkg kókuszolaj (vaj)


- egy csipet só


- 2 ek eritrit (cukor)


Töltelékhez:


- 8 dkg kókuszolaj (vaj)


- 3 ek porcukor


- 50 dkg eper


- 10 dkg étcsoki


Elkészítés:


 A tejet meglangyosítjuk a mikróban, hozzáadunk egy tk eritritet (cukrot), belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.


 Egy nagy tálba tesszük a lisztet (igen, tudom, szitálni kellene, akkor szebb lesz a tészta, de hát lustaság fél egészség), hozzáadjuk a sót és a cukrot, a megolvasztott kókuszolajat (vajat). Végül mehet hozzá az élesztős tej, ruhaujj felgyűr, tésztát bedagaszt, tiszta konyharuhával letakar, meleg helyen 40 percig keleszt.


Lisztezett felületen kinyújtjuk a megkelt tésztát. A kókuszolajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a porcukrot, egyenletesen megkenjük vele a tésztát. Az epret felkockázzuk, rászórjuk a kókuszolajos keverékre. Az étcsokit durvára vágjuk, meghintjük vele az epret. És ennyi, gyakorlatilag készen vagyunk, annyi a dolgunk, hogy a tésztát bejgliszerűen feltekerjük, szeleteljük. Sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk a csigákat, megkenjünk olvasztott kókuszolajjal (felvert tojással), és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt készre sütjük. Mennyei reggeli/vacsora egy pohár tejjel/kakaóval/kávéval. Vigyázat, függőséget okoz!


20150530_175800[1]Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs