Almás-diós-mazsolás reformszelet
Már megint megtréfált a spájzom, ismét elfeledkeztem egy zacskó almáról, amellyel sürgősen kezdenem kellett valamit. Szerencsére mostanában lapoztam végig a Kifőztük-et, amelyben azonnal belezúgtam egy receptbe, amelyben szerepelt ez az összetevő, ráadásul tökéletesen egészséges finomságról van szó, ami nem hátrány azoknak a fránya kilóknak a szempontjából, úgyhogy gyorsan eldőlt, hogy ez lesz a megoldás a problémára. Percek alatt elkészült és nagyon finom lett!
Almás-diós-mazsolás reformszelet
Hozzávalók:
- 3 alma
- 30 dkg darált dió
- 2 ek barna /nyírfa cukor
- 2 tk őrölt fahéj
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg mazsola
- 4 tojás
- 2 ek méz
- 5 dkg kókuszolaj
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy tálban összekeverjük a diót, a cukrot, a fahéjat, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a mazsolát.
A tojásokat egy másik tálban felhabosítjuk, hozzáadunk 1 ek mézet, a levétől jól kifacsart almát, majd hozzáadjuk a diós keveréket is.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. A kókuszolajat a maradék mézzel felmelegítjük, és egyenletesen elosztjuk a massza tetején. A tepsit betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Miután kihűlt, szeleteljük, megszórjuk porcukorral és viharsebesen behabzsoljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése