Almás-diós-mazsolás reformszelet


 


Már megint megtréfált a spájzom, ismét elfeledkeztem egy zacskó almáról, amellyel sürgősen kezdenem kellett valamit. Szerencsére mostanában lapoztam végig a Kifőztük-et, amelyben azonnal belezúgtam egy receptbe, amelyben szerepelt ez az összetevő, ráadásul tökéletesen egészséges finomságról van szó, ami nem hátrány azoknak a fránya kilóknak a szempontjából, úgyhogy gyorsan eldőlt, hogy ez lesz a megoldás a problémára. Percek alatt elkészült és nagyon finom lett!

 

 

Almás-diós-mazsolás reformszelet

 


Hozzávalók:

- 3 alma

- 30 dkg darált dió

- 2 ek barna /nyírfa cukor

- 2 tk őrölt fahéj

- 2 tk szódabikarbóna

- 1 citrom reszelt héja

- 10 dkg mazsola

- 4 tojás

- 2 ek méz

- 5 dkg kókuszolaj

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy tálban összekeverjük a diót, a cukrot, a fahéjat, a szódabikarbónát, a citromhéjat és a mazsolát.

A tojásokat egy másik tálban felhabosítjuk, hozzáadunk 1 ek mézet, a levétől jól kifacsart almát, majd hozzáadjuk a diós keveréket is. 

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát. A kókuszolajat a maradék mézzel felmelegítjük, és egyenletesen elosztjuk a massza tetején. A tepsit betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Miután kihűlt, szeleteljük, megszórjuk porcukorral és viharsebesen behabzsoljuk.

 


 

Jó étvágyat!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tarka bácsi

Cukormentes rumos sport szelet

Ferdinánd tekercs